2013. január 3., csütörtök

"Nem vitának szántam, csak felbosszantott az utolsó mondatod a bejegyzésben, mivel sok helyen olvasok hasonló baromságokat, amikor az ellenérv annyiban merül ki, hogy az apple user hülye, meg vallás, meg nem romolhat el, meg fanboy, meg divattermék,stb.

Szóval az utolsó mondatból sütött egy beszólok, mert drágállom + azért mert divat utálni x körökben.- ezt nem kéne, mindkét oldalt lehet bőven szidni.

Én pl a samutól hányok, hogy minden kiba*tt tv reklámba a pofámba tolják a lopott szarjaikat, az átlag ember meg csak erről hall, és ezt veszi meg, mert ezt nyomják.
Igen dühös vagyok, mert igazságtalan, és sajnálom hogy személy szerint nem tudok tenni ellene.
Mindegy, lényegtelen. Szóval csak a düh volt."

Nem beszolas volt.
Az Apple eladok a hivatalos Apple boltban az elromlott keszulekek tulajdonosait kb. ilyen jellegu szovegekkel nyugtatjak.

Samsung reklamot meg nem lattam, mert alig nezek tevet.
Ez a lopott, nem lopott tema meg szerintem hulyeseg, mert ennyi erovel az ossze autogyarto keresztebe kasul perelhetne egymast az autoik formaterve miatt.
Ha megnezed oldalrol a kis autokat (gondolok itt a Suzuki Swift (uj modell) kategoriaju autokra) az alakjuk mindegyiknek egy cseppre emlekeztet.
Tudod miert?
A legellenallas miatt.
Probaljak minnel jobban optimalizalni a legellenalast, hogy minnel kevesebbet fogyasszon az auto es a legoptimalisabb forma a csepp alak.

Ugyan igy a mobiloknal is ez a legjobban kezre allo forma.
Az, hogy az Apple azonnal beperelte a Samsungot (ok megnyerte a pert) es mindenki mast akit csak ert az a sajat hulyesege volt.
Sikerult (szerintem) maga ellen hergelnie a vilagot.

Na a temat itt en lezartnak tekintem, felesleges ezen vitatkozni.
Nekem tetszik a Note 10.1 sok olyan szolgaltatas van benne ami nincs az Acer A501-ben.

7 megjegyzés:

  1. Szerintem te is kurva pipa lennél, ha kitalálnál valamit és valaki szemrebbenés nélkül lenyúlná. Te nem perelnél?

    Hidd el, ha az autót annó lehetett volna szabadalmaztatni, meg is tették volna. Vagy tegyük fel, holnap valaki minimális változtatással kívülről Ferrarit árulna, belül meg trabant lenne teljesen legálisan. Nem ferrarinak hívnák, de kívülről ugyanúgy nézne ki. El tudod képzelni?
    Ugye, hogy nem. Akkor a telefonnál tabletnél miért lehet?

    Ezzel az elgondolással lófaszt találjon ki az ember, mert más már holnap gyárthatja ugyanazt mindenféle retorzió nélkül, akkor minek?

    Éveken át semmi komoly nem történt a telefon, tablet piacon. Hirtelen jött az Apple, kiadott valamit, ami radikálisan új volt (erre sok éven át készültek, 2000ben már volt ipad prototípus), erre pár lóbaszó buzi lemásolja( tegyük hozzá, hogy gyártották), és még neki áll feljebb- pofátlan. Kb az, hogy megdugja a nődet a haverod.
    Nem tudom láttad-e a bírósági dokumentumokat, de itt a link:
    http://www.scribd.com/doc/102374068/App-Sam-Court-Doc
    Aki ez alapján nem azt mondaná, hogy pofátlan lopás, azt gondolkodás nélkül le kell lőni a picsába.

    Te holnap kitalálnál valamit, ami baromira másképp kezelne egy területet az életben. 1 év múlva valaki más is gyártatná, te azt mondanád, hogy ez a dolgok rendje, le van szarva, csinálják csak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Get a life...
      Egyébként nem 2000-ben volt ipad prototípus hanem valamikor 2002 után. Előtte meg már volt Windows alapú tablet PC, úgyhogy bebuktad.

      Jah és:
      http://i.imgur.com/hXeAU.jpg

      Törlés
  2. Látod, pont erről beszéltem. Elmegy személyeskedésbe, ha már nincsenek érvek.
    Ilyenkor jön a Get a life, meg nem romlik el, csak visszakerül Steve ölelő karjaiba típusú beszólások. Ez nem érv, nem is hasonló stílusban fogok válaszolni.

    Az a baj tudod, hogy nem igazán tudsz mondani olyan eszközt, amire nem fejlesztettem volna már, kezdve anno a zx81től a pocket pcn, J2ME telókon át a fosdroidig.
    Ebben benne van a windows féle tablet pc, amit gondoltad teljesen új nekem, de nem.
    A kép amit belinkeltél teljesen jól mintázza a dolgokat. Bal oldalon egy igénytelen kialakítású tipikus win féle ocsmányság (a jobb oldaláról nem is beszélve, valami borzalom), középen az iPad, ami kb űrből pottyant ki, legszélen meg az MS féle iPad, ami valamiért nem az első formát választotta.

    Ez az első windows tablet pc hasonló "sikerű" volt anno mint a Zune nevű cucc, tehát ritka példány volt, főleg ms közeli emberkék rohangásztak vele.
    Ez annak volt köszönhető, amit most is elrontott az MS, hogy dekstop os volt rajta (gondolok itt most a windows RT word, excel, stb appokra), ceruzával. Ha jól emlékszem akkor az első iPad 9 hónap alatt 15 milliós darabszámban kelt el, és ez több volt mint az ÖSSZES tablet pc eladás korábban, tehát valamit eltaláltak. Ne is említsük azokat az újításokat, hogy pinch-zoom, meg ilyenek, amit biztos, hogy nem tudtál megcsinálni ezeken a gépeken.
    Nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna utcán, kávézóban bárhol MS féle tablet PCt, szóval biztos, hogy nem az átlagembernek szólt.

    Amikor kijött az iPad mindenki (itt beleértve a fanatikusokat is), csak lesett, hogy ez meg ugyan mire lesz jó, mekkora marhaság. Jött mindenki azzal, hogy netbook a király(amit most napokbeli hír, hogy többen leállnak vele, mert értelmetlen gyártani).
    Aztán valahogy mégis rákapott mindenki, és a droid tábor is elkezdett tabletet gyártani.Addig vajon miért nem volt?

    A 2000 a 2000-es évekre vonatkozott, valóban 2002-2004 közé tehető, csak hogy pontosítsunk, de ez semmin nem változtat. Arra vonatkozott a dolog, hogy mikor még az általad belinkelt képen is látható formájú, minőségű, stb tablet pct gyártottak, akkor már volt egy iPad prototípus, ami kísértetiesen hasonlított a mostanihoz (vastagabb volt viszont, meg fehérebb, de már ujjal vezérelt - first ipad prototype beütve egy képkeresőbe).

    Senki nem mondta, hogy az Apple találta fel a tablet pct. A telefont sem. Az mp3 lejátszót sem. Ami a lényeg, hogy ÚJÍTOTT valami olyat, ami gyökeresen felforgatta az említett 3 piacot úgy, hogy ami azelőtt éppen hogy csak elvolt, az hirtelen elkezdett szárnyalni, és hirtelen mindenki elkedzett kapkodva gyártani.
    Mindenki más előtt ott volt a lehetőség, hogy lépjen egyet. Ja, hogy nem tették? Bocs.

    De én is tudok képeket linkelni: http://photos.appleinsider.com/samsungvsapple.081911.jpg
    http://www.crunchdot.com/wp-content/uploads/2012/07/37a8b2d0ediphone.jpg.jpg
    De ezt mind tudjuk.


    Menj be egy átlag boltba. Nézz rá az mp3 lejátszókra. A legtöbb a Nanot, shufflet utánozza.
    Nézz meg egy újabb notebook hirdetést, pl az ultrabookot. Egy az egyben macbook pronak/airnek néz ki, mindenki erre megy, mégis az Air volt az első, ami meglépte ezt, és 2-3 évig nyomában nem volt senki. Még a billentyűzet formáját is pofátlanul másolják.
    Valamit akkor csak jól csinálnak.

    Az MS-t nem bántom, ő látva, hogy melyik irányba kell menni, szépen lépett a metroval, végre valami radikálisan új, ami tényleg jól néz ki.
    De az androidot és a $amsungot, ahogy a tolvajokat sem, bocs, de nem tartom semmire.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az OK, és rendben van hogy az elterjedtebb design-t az apple adta ki az elsők közt, ami csak annyi hogy minimalista design, mindegyik eszköz lekerekített négyzet alakú, aminek a 98%-át a kijelző foglalja el.
      Nos ez nem olyan bonyolult design könnyen fog hasonlítani egyik a másikra, ez ugyanaz hogy beperelné egyik autógyár a másikat, mert mindketten négykerekű autót gyártanak.

      Amit nem találok fair-nek, az az, hogy minden eszköz már fel volt találva előtte, és mégis úgy csinálnak mintha ők szarták volna a spanyol viaszt.

      Az is igaz, hogy az apple volt az aki elindította a szinte csak és kizárólag érintőképernyővel vezérelhető telefon szegmenst az iphone bevezetésével, mert előtte ugye csak billentyűzetes telefonok voltak. De akkor se csináljunk úgy, mintha ez az apple nélkül az örökkévalóságig így tartott volna, mert biztosak lehetünk benne, hogy ha nem akkor de később bevezetik ezt is.

      A másik amit az apple tulajok részéről (tisztelet a kivételnek) utálok és szánalmasnak találom, hogy szerintük csak az apple a király, az összes többi gyártó egy szar és mindegyiknek csak szar termékeik vannak.

      És ez rajtad is megmutatkozott amikor kérés nélkül elkezdtél érvelni a blogíró választása ellen, mintha attól majd biztos lecserélné majd ipadra a cuccát, mert ugye ahogy megtudtuk, az apple termékein kívül mindegy egy szar.
      Használd egészséggel az apple cuccaidat, kellenek a csak apple-t vásárló emberek is hogy maradjon konkurencia és pörögjön a gazdaság, ezáltal választék, én soha nem vennék apple terméket mert mindegyiknél van jobb alternatíva, és én itt be is fejeztem.

      Törlés
    2. Még a másik bejegyzésből leírom a hsz-edhez a válaszokat és tényleg abbahagyom.

      "Ha macen kiteszel a csúnya gombot, akkor sikít róla, hogy ocsmás, mert annyira szép és igényes az os, hogy nagyon feltűnű az igénytelen munka.)
      Ez a wines környezetben sosem érezte az ember, eltűnt a silány munka a silány os mögött."

      Hát igen, aztán tényleg az a legfontosabb egy OS-ben hogy szép legyen, jah, tényleg ez kell a jó munkához mi?

      Tudod mi kell a jó munkához? Beton és atomstabil Debian linux! De gondolom erről fogalmad sincs, mert külső alapján ítéled meg egy termék minőségét, de az eddig nekem címzett leírásaidból erősen gyanítom ha szép lenne akkor sem tudnád használni. Másrészt a zárt OS-eknek leáldozott, a Win8 egyébként egy használhatatlan borzalom ezzel a "marha jó" újítással, majd meglátod mekkorát fog bukni a microsoft desktopon Win8-cal, az biztos hogy legalább akkorát mint a Vistával.
      A MacOS sem egy munkára való hibátlan rendszer. Ok persze kinek mi, de ha pl egy Debian-t felteszel, azt soha többé nem kell újratelepíteni, sőt ha frissül az operációs rendszer vagy kijön egy új kiadása, akkor sem, és még csak belassulni sem fog. De persze ez is egy szar, mert nem néz ki úgy mint az apple terméke. JAH!!!! és ami még rosszabb, nem apple.

      De szidd továbbra is az a Samsungot meg az egyéb tolvajokat, akik egyébként a kijelzőt gyártják a hőn szeretett termékeidbe.

      Az elvekről meg ezt szeretném neked belinkelni:
      http://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/apple/8gb-ddr3-1600mhz-md633g-p104611625/

      A gusztustalan árazást, mert ez SEMMIVEL sem jobb, mint az ugyanilyen tudású, egészen pontosan NYOLCAD annyiba kerülő nem apple DDR3 ram... De persze mindig lesznek telibevágott gyökér apple fanok, akik a szart is megveszik egy rakás pénzért, csak mert alma logó van rajta.

      Akinek nem inge, nem veszi magára. Nah most már OFF.

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. A blog íróját személyesen kb 10 éve ismerem, még abból az időből mikor még PCje sem volt csak amigája, megmondhatnám személyesen is, mivel pár utcára van tőlem, de itt kényelmesebb volt. Az, hogy beszólok neki ez, amaz miatt, megszokott, ebben semmi személyes nincs, vagy harag belőle.

    Használtam Linuxot, egyik nagy fanatikusa voltam, még szintén fejlesztettem benne- úgyhogy ez megint félre ment, -csak meguntam a parancssorban tökölést, illetve, hogy ha vettem valami új cuccot, rendszerint (anno még) kernelt kellett forgatgatni hozzá, stb, rendszerint a videókártyával illetve hangrendszerekkel voltak bajok.

    A Mac OS X pedig BSD alapú, ami meg ugye Unix alap, tehát nyugodt lehetsz, betonstabil. Nézz utána a Darwinnak. Úgy is mondhatnánk, az OS X a legjobb Unix GUI. Bash is van, meg minden unix parancs, amit csak akarsz. Amit te linuxon meg tudsz csinálni, nyugi én is kezdve a gcctől, az apt-getig.

    Pl most lőttem terminalból: GNU bash, version 3.2.48(1)-release (x86_64-apple-darwin12)
    Sosem volt még kernel panicom, illetve olyan fagyásom se, amitől akár rebootolni kellett volna. Ez több év OS X használatot jelent, több hardware tekintetében is.
    Szóval az, hogy a "A MacOS sem egy munkára való hibátlan rendszer", erős tulzás, mivel munkahelyi környezetben majd 50 géppel sem volt soha semmi probléma. És mint már írtam erre is fejlesztek szóval jól ismerem :)

    Metrot irtam, sehol nem irtam win 8-at.
    Nem a win8ról beszéltem, hanem még a windows phone 7ről, ami új guit adott, nem az ios copy paste volt, mint a droid. Ha átolvasod ez volt, nem desktopról volt szó.
    A windows 8ról senki se mondta, hogy jó desktopra ezt ráültetni, egyetértek, valóban bukó lesz.

    A zárt rendszerről meg annyit, hogy egy átlag ember nem romokat akar főzni, meg hekkelni a Nasat, hanem működő terméket akar. leszarja, hogy zárt, azt sem tudja mi az.
    Elhiszem, hogy eljött végre a mi országunk, mert az elnyomott linux végre révbe ért, de hidd el, ha holnap lecserélné a samsung az ost, ugyanazzal a felülettel az átlag user észre sem venné, mert leszarja, hogy andr0id fut rajta, vagy ubuntu.

    Na itt van pl az Ubuntu készülő mobil os, nagyon támogatom, hajrá neki. Százszor inkább mint a droid.

    A $amsung kiváló kijelzőket gyárt. Remek tévéket, mosógépeket, ezt sosem mondtam, hogy nem. Ne forgasd ki a szavaimat, pontosan le van írva minden. Az egyetlen bajom ismétlem, hogy sehol nem lennének a másolásuk nélkül (itt említhetjük a fényképezőgép piacot is akár, ahol szintén ha jól emlékszem panasonicot fejtegettek vissza).

    A kijelzőket amúgy mostmár az LG, meg egy másik cég gyártja. A samut igyekeznek dobni érthető okokból.

    Nem tudom ez milyen bolt amit belinkeltél, megnéztem 3 APR boltban is , 14-15 ezer körül mozog ez a RAM, szóval, nem igazán értem, itt miért ennyi, bár tény, hogy biztos nem egy ilyen boltból vennék, akárkik is ők.

    Szerintem mindenre válaszoltam.

    VálaszTörlés